Špaldový chléb se slunečnicovými semínky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špaldový chléb se slunečnicovými semínky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46323 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Droždí |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné sušené |
225 g | Mouka pšeničná hladká |
225 g | Mouka špaldová |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
75 g | Semínka slunečnicová loupaná |
1,5 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 2,2mg |
Draslík | 39,1mg |
Vláknina | 90,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné sušené, Mouka pšeničná hladká, Mouka špaldová, Semínka slunečnicová loupaná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Špaldový chléb se slunečnicovými semínky postup přípravy receptu:
1 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a olej, pak přidáme cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a přisypeme tak, aby jejich směs zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím. |
2 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
3 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky a zapneme. Pět minut před koncem hnětení - některé přístoje nás na to upozorní - přidáme slunečnicová semínka. |
4 | Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout. |
Poznámka
Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.