Jednoduchý recept

Špaldový chléb se slunečnicovými semínky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46323

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí
2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
225 g Mouka pšeničná hladká
225 g Mouka špaldová
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
75 g Semínka slunečnicová loupaná
1,5 kávová lžička Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 582kJ
17% Sacharidy 61 g
14% Tuky 10 g
12% Sodík 250 mg
20% Bílkoviny 11 g

Špaldový chléb se slunečnicovými semínky postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a olej, pak přidáme cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a přisypeme tak, aby jejich směs zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky a zapneme. Pět minut před koncem hnětení - některé přístoje nás na to upozorní - přidáme slunečnicová semínka.

4

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept