Jednoduchý recept

Chléb se sýrovou příchutí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46325

Ingredience

6 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
250 g Mouka pšeničná celozrnná
200 g Mouka pšeničná hladká
25 g Máslo čerstvé
2,3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
75 g Sýr Čedar
1 kávová lžička Sůl
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 561kJ
16% Sacharidy 59 g
12% Tuky 9 g
11% Sodík 213 mg
22% Bílkoviny 12 g

Chléb se sýrovou příchutí postup přípravy receptu:

1

Sýr najemno nastrouháme, jarní cibulky omyjeme a nakrájíme najemno.

2

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a pivo, pak přidáme máslo, cukr, sůl, nastrouhaný sýr a nakrájené cibulky. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami poprášíme ji droždím.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky, a zapneme.

5

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Chléb se podává s kousky sýra, rajčaty a nakládanými okurkami jako vydatná svačina, studený oběd nebo večeře. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept