Chléb ze směsi ječné a ovesné mouky

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 25gramůMáslo čerstvé
    • 2lžíceCukr třtinový
    • 1,5lžičkySůl
    • 250gramůMouka pšeničná hladká
    • 100gramůMouka ječná
    • 1000gramůMouka ovesná
    • 2lžičkyDroždí sušené
    • 2,75decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
948 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
20 g
Sacharidy
161 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme máslo, cukr a sůl. Všechny druhy mouky pečlivě promícháme a jejich směs přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami. Vše poprášíme droždím.
  • 2
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.
  • 4
    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.