Jednoduchý recept

Chléb ze směsi ječné a ovesné mouky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46330

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr třtinový
2 kávová lžička Droždí sušené
2,8 dl Mléko polotučné
100 g Mouka ječná
1000 g Mouka ovesná
250 g Mouka pšeničná hladká
25 g Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 948 kcal
Kilojoule 3 966kJ
45% Sacharidy 161 g
27% Tuky 20 g
11% Sodík 228 mg
58% Bílkoviny 33 g

Chléb ze směsi ječné a ovesné mouky postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme máslo, cukr a sůl. Všechny druhy mouky pečlivě promícháme a jejich směs přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami. Vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.

4

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Velmi chutný a poměrně hutný chléb. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept