Recept

Plátky jablek v pivním těstíčku

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 46343

Ingredience

600 g Jablka
70 g Mouka pšeničná hladká
100 ml Olej rostlinný
Na těstíčko
1 ks Cukr vanilka
250 g Mouka polohrubá
200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná
Na obalení
80 g Cukr moučkový
0,3 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 803kJ
24% Sacharidy 85 g
7% Tuky 5 g
5% Sodík 98 mg
21% Bílkoviny 12 g

Plátky jablek v pivním těstíčku postup přípravy receptu:

1

V míse promícháme žloutky s pivem, vodou, moukou, solí a vanilkovým cukrem. Do hladkého těsta „zabalíme“ tuhý sníh ušlehaný z bílků. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na silnější plátky, obalíme v mouce a namáčíme v těstíčku.

2

Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, necháme na ubrousku okapat a obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept