Slepičí nudlovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí nudlovka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4636 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
0,2 ks | Celer bulvový |
2 ks | Mrkev kořen |
1 hrst | Nudle vaječné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel kořen |
1 špetka | Petržel - nať |
1 hrst | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 7,4mg |
Draslík | 491,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 101,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Nudle vaječné, Petržel kořen, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Slepičí nudlovka postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a nastrouháme celer, mrkev a petržel. |
2 | Zeleninu dáme do přecezeného vývaru a přivedeme k varu. |
3 | Špenátové listy propláchneme, na malé nudličky pokrájíme a vložíme do polévky. |
4 | Vaříme 7 minut, poté přidáme vlasové nudle a pět minut povaříme. |
5 | Osolíme, opepříme a podáváme. |