Chléb s rozmarýnem a rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb s rozmarýnem a rozinkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 46364 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné sušené |
100 g | Mouka pšeničná celozrnná |
350 g | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
75 g | Rozinky tmavé |
1 polévková lžíce | Rozmarýn sušený |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2,8 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 18,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Droždí sušené, Rozmarýn sušený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné sušené, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chléb s rozmarýnem a rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr a sůl. Oba druhy mouky důkladně promícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko, do druhého rohu rozmarýn a vše poprášíme droždím. |
2 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
3 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. Pět minut před koncem cyklu hnětení přidáme rozinky. Některé přístroje nás na správný čas upozorní zvukovým znamením. |
4 | Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout |
Poznámka
Chléb má kořeněnou příchuť a je vhodný k podávání se sýry. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.