Recept

Sladký moučník s rýží a jablky

  • Česko
Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Sladký moučník s rýží a jablky 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 46371

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Cukr vanilka
0,5 kg Jablka
1 l Mléko polotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Rýže loupaná
2 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 307kJ
25% Sacharidy 89 g
20% Tuky 15 g
11% Sodík 220 mg
26% Bílkoviny 15 g

Sladký moučník s rýží a jablky postup přípravy receptu:

1

Rýži propláchneme pod tekoucí vodou a za stálého míchání ji uvaříme v mléce se špetkou soli doměkka. Uvařenou rýži necháme v hrnci na teplém místě a přikryjeme ji pokličkou.

2

Jablka oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na plátky. Žloutek rozšleháme se změklým máslem a do této směsi vmícháme sáček vanilkového cukru a 2 lžíce cukru krystalu. Z bílku ušleháme tuhý sníh.

3

Do uvařené rýže vmícháme nejprve směs másla se žloutkem a cukrem a až potom ušlehaný sníh. Připravenou rýžovou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe kousky jablek a takto utvoříme několik vrstev.

4

Připravený dezert dáme zapéci do trouby. Pečeme do zezlátnutí vrchní části. Hotový moučník posypeme cukrem, přelijeme rozpuštěným máslem a rozpuštěnou čokoládou. Podáváme teplý.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Sladký moučník s rýží a jablky
Výborný levný recept. V receptu není napsáno množství jablíček. Dala jsem jich tam 10 středně velkých. K jablkům jsem přidala trochu skořice. Určitě ještě udělám. Přidávám si do oblíbených. Mňam smile
 
Nicool
Sladký moučník s rýží a jablky
Chuťovkasmartassgrin

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept