Dušené telecí závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené telecí závitky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 46379 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 ml | Hovězí vývar základní |
120 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Telecí kýta |
Na nádivku | |
---|---|
200 g | Hovězí maso mleté |
200 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
2 špetka | Muškátový květ |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rohlíky bílé |
60 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 300,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Telecí kýta, Hovězí maso mleté, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Muškátový květ, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené telecí závitky postup přípravy receptu:
1 | Telecí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Rohlík nakrájíme na kostičky a zalijeme smetanou. Sterilovaný hrášek slijeme a necháme okapat. |
2 | V míse promícháme mleté maso s namočeným rohlíkem, přimícháme rozšlehané vejce, sůl, muškátový květ a pepř. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou natřeme na plátky masa, zavineme a sepneme jehlami. Závitky obalíme v mouce a ze všech stran osmažíme na másle. Přilijeme vývar a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Během dušení maso obracíme a přeléváme šťávou. Je-li třeba, přilijeme vroucí vodu. |
3 | Před koncem přidáme hrášek a chvilku podusíme. |