Jednoduchý recept

Chléb mrkvový s kmínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 46385

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr třtinový
1 kávová lžička Droždí sušené
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Kmín mletý
450 g Mouka pšeničná hladká
175 g Mrkev kořen
25 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
2,4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 321 kcal
Kilojoule 1 345kJ
17% Sacharidy 60 g
96% Tuky 72 g
7% Sodík 135 mg
16% Bílkoviny 9 g

Chléb mrkvový s kmínem postup přípravy receptu:

1

Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno.

2

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme nastrouhanou mrkev, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme kmín a vše poprášíme droždím.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme.

5

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Zajímavě kořeněný chléb s výraznou chutí, vhodný jako příloha k polévkám. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept