Jednoduchý recept

Pikantní kukuřičný chléb s chilli

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46387

Ingredience

1 ks Chilli paprička
150 g Jogurt bílý
1 ks Kapie
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
150 ml Mléko polotučné
225 g Mouka kukuřičná
100 g Mouka pšeničná hladká
25 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Soda jedlá
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 286 kcal
Kilojoule 1 196kJ
13% Sacharidy 46 g
10% Tuky 8 g
4% Sodík 74 mg
14% Bílkoviny 8 g

Pikantní kukuřičný chléb s chilli postup přípravy receptu:

1

Kapii omyjeme, podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na velmi malé kousky. Stejně najemno nakrájíme i chilli papričku.

2

V míse smícháme oba druhy mouky, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. V druhé míse ušleháme vejce, mléko a jogurt.

3

V míse s moukou uděláme uprostřed důlek a do něj nalijeme jogurtovou směs. Potom přidáme nakrájenou kapii, chilli papričku a rozpuštěné máslo, mícháme, dokud se všechny suroviny nespojí v těsto.

4

Těsto dáme do pečicí nádoby z domácí pekárny a nádobu vložíme do přístroje. Nastavíme základní program pečení, čas 50 minut a zapneme. Propečení chleba kontrolujeme dřevěnou špejlí, kterou do něj zapíchneme. Pokud zůstane po vytažení čistá a suchá, je chléb upečený, bude-li na ní po vytažení těsto, pak pokračujeme v pečení.

5

Když je chlénb upečený, vypneme přístroj a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb z ní opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Chléb vhodný jako příloha k salátům, dušeným a grilovaným masům, nebo jen na pomazání máslem. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny a příkonu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept