Bramboračka z hub - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboračka z hub
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4639 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,8 kg | Brambory |
150 g | Houby čerstvé |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 101,9mg |
Draslík | 959,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 108,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Pšeničná krupice, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramboračka z hub postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě. |
2 | Na másle zpěníme nakrájenou polévkovou zeleninu, houby a krupici. Dusíme do změknutí, nalijeme do uvařených brambor, přidáme koření |
3 | sůl a zahustíme mlékem a ušlehaným žloutkem. |
4 | Posypeme petrželkou. |