Recept

Italské tousty s rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 46391

Ingredience

8 krajíc Chléb výběrový
400 g Mozzarella
2 kávová lžička Oregano sušené
4 kávová lžička Pepř 4 barev
200 g Pesto rosso
2 stroužek Česnek
rajčatová směs
1,5 kávová lžička Cukr krupice
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Olivy zelené
2 polévková lžíce Olivy černé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
6 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 636 kcal
Kilojoule 2 662kJ
6% Sacharidy 22 g
65% Tuky 49 g
48% Sodík 957 mg
48% Bílkoviny 27 g

Italské tousty s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Omytá rajčata zbavíme okolí stopek, poté je nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme k nim extra olivový olej (2 lžíce), na kolečka pokrájené nakládané olivy, podle chuti přidáme sůl, černý pepř a cukr. Mozzarelu nakrájíme na tenké plátky.

2

Z tmavého vekového chleba (nejlépe italský chléb cabatta) nakrájíme plátky silné 1-1,5 cm. Opečeme je dozlatova v toustovači, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme kvalitním olivovým olejem (2 lžíce) a potřeme pestem rosso. Plátky pokryjeme rajčatovou směsí a pokryjeme je plátky Mozzarely. Sýr posypeme sušeným oreganem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev.

3

Tousty poklademe na plech vyložený pečícím papírem a dáme je do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme přibližně 10-15 minut při 200°C do doby, než se sýr rozteče.

4

Italské tousty podáváme horké.

Poznámka

Italský "trepkový" chléb "ciabatta" si můžeme upéct i doma.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept