Chléb francouzský - Brioche

55 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
14 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
179 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jedno vajíčko v misce rozšleháme a dáme stranou na potření těsta.
  • 2
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme tři vejce, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
  • 3
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 4
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou kůrku, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme rozinky. Před zahájením cyklu pečení potřeme povrch rozšlehaným vajíčkem.
  • 5
    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.