Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 46 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 46397

Ingredience

2 ks Chilli paprička
250 g Cibulka jarní
2 polévková lžíce Kapary
100 g Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Pomeranče
12 ks Sleď čerstvý
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 610kJ
6% Sacharidy 22 g
30% Tuky 23 g
14% Sodík 276 mg
48% Bílkoviny 27 g

Sledi na pomerančích postup přípravy receptu:

1

Pomeranče omyjeme a ostrouháme z nich část kůry, přibližně 3 lžíce.

2

Sledě vykucháme a napříč vytvoříme 4-5 zářezů. V misce smícháme olej, pomerančovou kůru, pepř a sůl. Do vzniklé směsi přidáme kousky sleďů, důkladně promícháme, aby se ryba dokonale obalila, přikryjeme a dáme na 30 minut do ledničky.

3

Oloupeme pomeranče, oddělíme od sebe jednotlivé dílky a nakrájíme na větší kousky. Chilli papričky zbavíme jader a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulky oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, kopr nasekáme najemno. Několik snítek kopru si necháme celých na ozdobení hotového pokrmu.

4

Kousky pomerančů smícháme s cibulkou, chilli papričkami, koprem, kapary a olejem.

5

Gril předehřejeme na nejvyšší teplotu a sledě grilujeme z každé strany přibližně 3 minuty. Během grilování ryby potíráme zbylou marinádou.

6

Propečené sledě podáváme na pomerančové obloze ozdobené koprem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept