Recept

Telecí řízky saltimbocca

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 46399

Ingredience

220 g Mozzarella
4 kávová lžička Máslo čerstvé
8 plátek Prosciutto sušené
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kýta
150 ml Víno bílé
5 polévková lžíce Vývar drůbeží
4 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 450 kcal
Kilojoule 1 882kJ
1% Sacharidy 5 g
35% Tuky 26 g
27% Sodík 548 mg
70% Bílkoviny 39 g

Telecí řízky saltimbocca postup přípravy receptu:

1

Z telecí kýty ukrojíme 4 řízky, které natenko naklepeme a lehce posolíme. Ze sýru mozzarella ukrojíme 8 plátků a potom nahrubo posekáme 2 lžičky šalvějových lístků.

2

Do pánve s rozehřátým máslem vložíme řízky, zprudka je dohněda osmahneme a hned vyjmeme. Na každý řízek položíme 2 plátky mozarelly, 2 plátky šunky prosciutto a 2 šalvějové lístky. Obložené řízky v rozpáleném grilu asi 2 minuty opékáme, až se sýr začne roztékat.

3

Do pánve, kde se řízky opékaly, dáme na 1 minutu smažit posekanou šalvěj, přilijeme kuřecí vývar s bílým vínem, přidáme špetku soli a omáčku necháme lehce vysmahnout.

4

Řízky servírujeme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept