Telecí řízky saltimbocca - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky saltimbocca
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 46399 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 kávová lžička | Máslo čerstvé |
220 g | Mozzarella |
8 plátek | Prosciutto sušené |
4 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí kýta |
150 ml | Víno bílé |
5 polévková lžíce | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 154,2mg |
Draslík | 570,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mozzarella, Šalvěj čerstvá, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Prosciutto sušené, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky saltimbocca postup přípravy receptu:
1 | Z telecí kýty ukrojíme 4 řízky, které natenko naklepeme a lehce posolíme. Ze sýru mozzarella ukrojíme 8 plátků a potom nahrubo posekáme 2 lžičky šalvějových lístků. |
2 | Do pánve s rozehřátým máslem vložíme řízky, zprudka je dohněda osmahneme a hned vyjmeme. Na každý řízek položíme 2 plátky mozarelly, 2 plátky šunky prosciutto a 2 šalvějové lístky. Obložené řízky v rozpáleném grilu asi 2 minuty opékáme, až se sýr začne roztékat. |
3 | Do pánve, kde se řízky opékaly, dáme na 1 minutu smažit posekanou šalvěj, přilijeme kuřecí vývar s bílým vínem, přidáme špetku soli a omáčku necháme lehce vysmahnout. |
4 | Řízky servírujeme přelité omáčkou. |