Špagety boloňské - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety boloňské
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 464 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Kečup |
1 g | Pepř černý mletý |
1000 g | Rajčata |
900 g | Špagety, Makarony |
60 g | Sůl |
500 g | Šunka dušená |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
200 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 58,0mg |
Draslík | 439,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Špagety, Makarony, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety boloňské postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v dostatečném množství mírně osolené vody téměř doměkka - nesmějí být převařené. Propláchneme je, necháme okapat a promastíme 1/4 tuku. |
2 | Na zbylém tuku krátce podusíme na malé kostičky nakrájenou šunku, opláchnutá, očištěná a nakrájená rajčata a přidáme kečup. Vše krátce podusíme a přisolíme. |
3 | Uvařené špagety promícháme s podušenou horkou směsí a mírně opepříme. |
4 | Při podávání jednotlivé porce posypeme strouhaným tvrdým sýrem. |