Recept

Pečené mladé kuře s bramborami a rozmarýnem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 46400

Ingredience

800 g Brambory
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1200 g Kuře
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 829 kcal
Kilojoule 3 467kJ
7% Sacharidy 27 g
70% Tuky 52 g
21% Sodík 425 mg
109% Bílkoviny 61 g

Pečené mladé kuře s bramborami a rozmarýnem postup přípravy receptu:

1

Kuře o váze 1000 – 1200 g rozčtvrtíme, odsekneme páteř a jednotlivé porce zploštíme. Dále narhubo posekáme 4 lžíce rozmarýnu a se solí utřeme 2 oloupané stroužky česneku.

2

3 lžíce extra panenského olivového oleje smícháme se 2 lžícemi citronové šťávy, 1 lžící posekaného rozmarýnu, utřeným česnekem a špetkou pepře. Vše důkladně promícháme, porce kuřete vložíme do mísy, přelijeme marinádou, přikryjeme a necháme 3-4 hodiny v chladničce uležet.

3

Marinované porce ještě mírně posolíme a na mřížce pečeme 35-40 minut v troubě předehřáté na 180 °C, maso každých 15 minut obracíme.

4

Oloupeme 800 g brambor, nakrájíme je na velké kostky a dáme vařit do osolené vody. Uvařené brambory opatrně promícháme s jednou lžící extra panenského olivového oleje.

5

Pečené kuře servírujeme s vařenými bramborami sypanými sekaným rozmarýnem.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaná doba potřebná k marinování.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept