Chléb se šafránem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb se šafránem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46404 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
10 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
50 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko plnotučné |
450 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Šafrán |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 50,9mg |
Draslík | 22,2mg |
Vláknina | 371,7mg |
Vitamín A | 0,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí sušené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chléb se šafránem postup přípravy receptu:
1 | Mléko v menším hrnci přivedeme téměř k varu, přisypeme do něj šafrán a odstavíme na 20 minut. |
2 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vychladlé mléko se šafránem, přidáme vejce, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím. |
3 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
4 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku a zapneme. |
5 | Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout. |
Poznámka
Tento nasládlý chléb podáváme jen pomazaný máslem, aby jeho jemná chuť nebyla nijak potlačena. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.