Jednoduchý recept

Chléb se šafránem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46404

Ingredience

10 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Droždí sušené
2 dl Mléko plnotučné
450 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 519kJ
16% Sacharidy 58 g
13% Tuky 10 g
6% Sodík 112 mg
19% Bílkoviny 11 g

Chléb se šafránem postup přípravy receptu:

1

Mléko v menším hrnci přivedeme téměř k varu, přisypeme do něj šafrán a odstavíme na 20 minut.

2

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vychladlé mléko se šafránem, přidáme vejce, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku a zapneme.

5

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Tento nasládlý chléb podáváme jen pomazaný máslem, aby jeho jemná chuť nebyla nijak potlačena. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept