Panenka plněná míchanými vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Panenka plněná míchanými vejci
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 46408 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
60 g | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřová panenka |
Na míchaná vejce | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 358,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 262,6mg |
Vitamín A | 413,1mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová panenka, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Panenka plněná míchanými vejci postup přípravy receptu:
1 | Panenku očistíme a do masa uděláme otvor pro nádivku. Vejce rozšleháme, přidáme jemně nasekanou pažitku, osolíme a vejce mícháme na rozpáleném másle, až se srazí. Prochladlou náplní vyplníme otvor v panence, uzavřeme jehlou a maso osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pekáči na rozehřátém oleji maso osmažíme ze všech stran, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a obracíme. Maso krájíme na šikmé řezy. |