Recept

Vepřové plátky plněné šunkou a sýrem

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 46409

Ingredience

50 g Mouka pšeničná hladká
100 ml Olej rostlinný
80 g Strouhanka
100 g Sýr Ementál (Primátor)
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
800 g Vepřová kýta
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 927 kcal
Kilojoule 3 877kJ
6% Sacharidy 20 g
91% Tuky 68 g
19% Sodík 384 mg
99% Bílkoviny 56 g

Vepřové plátky plněné šunkou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. Na každý řízek položíme plátek šunky a sýra. Maso přeložíme na půl, sklepneme okraje a závitky obalujeme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vepřové plátky plněné šunkou a sýrem
Recept na vepřové plátky plněné šunkou a sýrem nám chutnal celé rodině, ale musím se přiznat, že jsem maso asi špatně přiklepla k sobě, protože mi u každého náplň z poloviny vytekla. Proto příště maso naklepu jemněji a nebudu do vepřového plátku dávat toho víc než je třeba. Úplně stačí jedno kolečko šunky a jen kousíček sýra. Plátky jsem nedělala na pánvi, ale v troubě. Tato varianta smažení je pro mě mnohem snazší. Dám si na plech pečící papír, tak aby z něho nevytkl olej, tím zamezím připečení čehokoli, co v troubě smažím. A hlavně – na plech se toho vejde mnohem víc než na pánev, takže si ušetříte i čas a pokud nesmažíte pod pokličkou, tak i prskání oleje. Tuto dobrotu doporučuji ochutnat všem blink.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept