Vepřové plátky plněné šunkou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky plněné šunkou a sýrem
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 46409 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Mouka pšeničná hladká |
100 ml | Olej rostlinný |
80 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
800 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 291,7mg |
Draslík | 728,9mg |
Vláknina | 960,0mg |
Vitamín A | 155,2mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Šunka dušená, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plátky plněné šunkou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. Na každý řízek položíme plátek šunky a sýra. Maso přeložíme na půl, sklepneme okraje a závitky obalujeme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. |
Recept na vepřové plátky plněné šunkou a sýrem nám chutnal celé rodině, ale musím se přiznat, že jsem maso asi špatně přiklepla k sobě, protože mi u každého náplň z poloviny vytekla. Proto příště maso naklepu jemněji a nebudu do vepřového plátku dávat toho víc než je třeba. Úplně stačí jedno kolečko šunky a jen kousíček sýra. Plátky jsem nedělala na pánvi, ale v troubě. Tato varianta smažení je pro mě mnohem snazší. Dám si na plech pečící papír, tak aby z něho nevytkl olej, tím zamezím připečení čehokoli, co v troubě smažím. A hlavně – na plech se toho vejde mnohem víc než na pánev, takže si ušetříte i čas a pokud nesmažíte pod pokličkou, tak i prskání oleje. Tuto dobrotu doporučuji ochutnat všem