Jednoduchý recept

Hruškovo-jablkový zákusek s mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 46414

Ingredience

3 ks Citrony
1 kg Cukr krupice
1 kg Hrušky
500 g Jablka
100 g Mandle

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 712kJ
43% Sacharidy 154 g
9% Tuky 7 g
0% Sodík 3 mg
7% Bílkoviny 4 g

Hruškovo-jablkový zákusek s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Hrušky a jablka oloupeme, odstraníme jádřince, rozkrojíme na čtvrtky a doměkka uvaříme v menším množství vody. Poté propasírujeme přes síto.

2

Smícháme s cukrem a šťávou vymačkanou z citronů a povaříme do zhoustnutí. Přidáme nasekané, orestované mandle, promícháme, hmotu necháme trochu vychladnout a rozprostřeme na alobal do vrstvy silné cca 1 cm. Usušíme na roštu rozehřáté trouby, mezitím jednou obrátíme na nový kus alobalu. Hotový dezert nakrájíme na čtverečky a po vychladnutí podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept