Jednoduchý recept

Vdolky z litého těsta

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 46418

Ingredience

100 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
40 g Med včelí
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 682 kcal
Kilojoule 2 853kJ
31% Sacharidy 113 g
26% Tuky 19 g
2% Sodík 44 mg
27% Bílkoviny 15 g

Vdolky z litého těsta postup přípravy receptu:

1

Mouku prosejeme do misky, přisypeme kypřící prášek, spolu smícháme, přidáme vanilkový cukr, vejce, med, máslo, přísady v misce vyšleháme na hladké těsto, které necháme 5 minut odpočinout.

2

Troubu předehřejeme, připravíme pečící formu na muffiny, důlky formy dobře potřeme olejem, vložíme do trouby na 3 minuty zahřát. Připraveným těstem naplníme důlky, ale neplníme plné, těsto při pečení nabude. Těstem naplněnou formu vložíme do trouby a pečeme nejméně 20 minut.

3

Upečené vdolky vytáhneme z trouby, vyklopíme je z formy, rozdělíme na porce, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Vdolky podáváme teplé, můžeme do středu položit ovoce nebo naplnit vhodným krémem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept