Jednoduchý recept

Chléb s fíky a tymiánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 46424

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr třtinový
1 kávová lžička Droždí sušené
100 g Fíky sušené
250 g Mouka pšeničná hladká
200 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
2 polévková lžíce Olej olivový
1,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián sušený
2,4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 417kJ
19% Sacharidy 69 g
5% Tuky 4 g
10% Sodík 198 mg
16% Bílkoviny 9 g

Chléb s fíky a tymiánem postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, melasu a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme tymián a vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme a přitom do něj vpravíme nakrájené fíky. Potom ho vytvarujeme do oválného bochníku, dáme na lehce olejem potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemá dvojnásobný objem. V bochníku uděláme ostrým nožem podélný řez a vložíme ho do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia. Pečeme přibližně 30 minut, dokud kůrka nemá zlatavou barvu. Upečený chléb necháme pomalu vychladnout.

Poznámka

Chléb s velmi výraznou chutí k italským jídlům a sýrům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept