Jednoduchý recept

Krémové kari s lilkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4643

Ingredience

2 ks Cibule
200 ml Jogurt bílý
1 polévková lžíce Kari koření
1 ks Koriandr čerstvý
2 ks Lilek
2 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
400 ml Voda pitná
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 103 kcal
Kilojoule 430kJ
4% Sacharidy 16 g
8% Tuky 6 g
5% Sodík 95 mg
7% Bílkoviny 4 g

Krémové kari s lilkem postup přípravy receptu:

1

V robotu zpracujeme nahrubo nasekanou cibuli, nasekaný zázvor, kari koření a korinadr až vytvoříme pastu.

2

Lilky nakrájíme na větší kousky a asi 5min orestujeme v hrnci na rozpáleném oleji dohněda. Vyjmeme, na oleji opečeme cibulovou pastu a pár minut prohříváme. Vrátíme do hrnce lilek, přidáme jogurt a podlijeme 400ml vroucí vody. Promícháme a 10-15minut zvolna provaříme. Ochutíme solí a pepřem.

Poznámka

Kari podáváme s rýží Basmati, posypané koriandrem a opraženými mandlovými lupínky. Použijeme asi 4cm velký kousek zázvoru

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept