Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46450

Ingredience

3 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
200 ml Martell cognac
1 ks Mrkev kořen
100 g Máslo čerstvé
5 ks Pepř bílý celý
1 kávová lžička Pepř cayenský
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
20 ks Rak říční
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Tymián čerstvý
200 ml Víno červené
1 l Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,127 kcal
Kilojoule 4 716kJ
13% Sacharidy 47 g
175% Tuky 131 g
65% Sodík 1 g
165% Bílkoviny 93 g

Polévka z ráčků postup přípravy receptu:

1

Oddělíme ocásky z uvařených ráčků, vydloubneme ze schránky, zbavíme střívka a dáme zvlášť.

2

Schránky z ráčků propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

3

Máslo dáme rozpustit do hrnce, přidáme řapíkatý celer, mrkev, cibuli, rajčatový protlak, proprané schránky a pečeme 6 minut. Přilijeme víno, koňak a vyvaříme. Přidáme tymián, rybí vývar, pepř a vaříme 25 minut.

4

Polévku račí scedíme do čistého hrnce, přilijeme smetanu a provaříme.

5

Na pánvi rozehřejeme trochu másla, prohřejeme račí ocásky a dáme do talíře. Ocásky přelijeme vymixovanou polévkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept