Polévka drůbková z kachen - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka drůbková z kachen
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46454 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Kachna divoká |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
65 ml | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
80 g | Nudle vaječné |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
50 g | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 110,8mg |
Draslík | 180,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Nudle vaječné, Pepř bílý, Petržel kořen, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna divoká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka drůbková z kachen postup přípravy receptu:
1 | Ze dvou kachen očistíme drůbky, opláchneme je a vložíme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme. Tmavou pěnu odstraníme, přidáme mrkev, petržel a uvaříme doměkka. |
2 | V hrnci na másle zpěníme cibuli, přidáme mouku a připravíme jíšku. Zalijeme scezeným vývarem, rozmícháme jíšku, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a povaříme. |
3 | Přidáme drůbeží maso zbavené kostí, zeleninu z přecezeného vývaru a vložíme předem uvařené nudle. Nakonec přilijeme žloutek rozmíchaný v mléce a povaříme. |
4 | Polévku ozdobíme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Z kachen použijeme drůbky - krky, křídla, žaludky. Nudle si předem uvaříme ve vodě.