Jednoduchý recept

Polévka drůbková z kachen

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46454

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Kachna divoká
65 ml Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
80 g Nudle vaječné
1 kávová lžička Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 142 kcal
Kilojoule 594kJ
6% Sacharidy 20 g
44% Tuky 33 g
11% Sodík 227 mg
10% Bílkoviny 6 g

Polévka drůbková z kachen postup přípravy receptu:

1

Ze dvou kachen očistíme drůbky, opláchneme je a vložíme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme. Tmavou pěnu odstraníme, přidáme mrkev, petržel a uvaříme doměkka.

2

V hrnci na másle zpěníme cibuli, přidáme mouku a připravíme jíšku. Zalijeme scezeným vývarem, rozmícháme jíšku, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a povaříme.

3

Přidáme drůbeží maso zbavené kostí, zeleninu z přecezeného vývaru a vložíme předem uvařené nudle. Nakonec přilijeme žloutek rozmíchaný v mléce a povaříme.

4

Polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Z kachen použijeme drůbky - krky, křídla, žaludky. Nudle si předem uvaříme ve vodě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept