Jednoduchý recept

Polévka z hovězích jater

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46458

Ingredience

2 ks Bobkový list
50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1,5 l Hovězí vývar základní
200 g Játra hovězí
0,2 l Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mrkev kořen
1 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
80 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 751kJ
6% Sacharidy 23 g
34% Tuky 25 g
62% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Polévka z hovězích jater postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme hovězí játra nakrájená nadrobno a opečeme. Vyndáme je a do hrnce dáme nasekanou cibuli, mrkev, petržel, celer, vše nakrájené na kostičky, a osmahneme. Přidáme mouku, opražíme dozlatova a podlijeme hovězím vývarem.

2

Přidáme opečená játra, bobkový list, nové koření, tymián, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, vyndáme koření a vše rozmixujeme.

3

Zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept