Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 46459

Ingredience

60 g Cukr krupice
40 g Cukr skořicový
250 g Džem pomerančový
40 g Kakao
5 dl Mléko plnotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 dl Olej slunečnicový
300 g Pistácie
1 dl Sirup pomerančový
250 g Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Soda jedlá
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 874 kcal
Kilojoule 3 657kJ
25% Sacharidy 90 g
65% Tuky 49 g
2% Sodík 41 mg
34% Bílkoviny 19 g

Vafle tmavé postup přípravy receptu:

1

Mouku vysypeme spolu se sodou do misky, spolu promícháme, přisypeme kakao, cukr krupici, skořicový cukr, vejce, vlijeme mléko, přidáme máslo a všechny suroviny vyšleháme na hladkou hmotu, do které přimícháme na malé kousky nakrájených 150 g ořechů, promícháme a necháme těsto na 5 minut odpočinout.

2

Vaflovou formu potřeme olejem, rozpálíme, nalijeme dostatečné množství těsta a upečeme na křupavou vafli. Pečeme do spotřebování všeho těsta, hotové vafle udržujeme teplé až do podávání.

3

Teplé vafle rozdělíme na talíře, každou potřeme džemem, přidáme vyšlehanou neslazenou šlehačku, polijeme sirupem, posypeme zbylými nakrájenými ořechy a hotové vafle servírujeme.

Poznámka

Vafle podáváme jako teplý dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept