Krabí maso s bambusem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krabí maso s bambusem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 46477 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Bambusové výhonky |
400 g | Krab |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Pórek |
2 kávová lžička | Solamyl |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
200 ml | Vývar zeleninový |
0,5 kávová lžička | Weisu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 119,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,0mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Krab, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek, Solamyl, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Weisu nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Krabí maso s bambusem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné krabí maso nadrobno nakrájíme a promícháme s bílkem, škrobem rozmíchaným s trochou vody a se solí. Smažíme na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova. Maso vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Do pánve vložíme bambusové výhonky a pórek, obojí nakrájené na plátky. Zalijeme trochou vývaru a po chvíli přidáme měkké maso. Ochutíme vínem, wei-su, solí a zahustíme zbylým škrobem rozmíchaný s trochou vody. |