Recept

Ravioli plněné uzeným lososem s koprovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 36 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 46479

Ingredience

0,5 ks Citrony
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
125 g Losos uzený
3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
250 g Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
225 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vejce slepičí
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 577kJ
17% Sacharidy 60 g
39% Tuky 29 g
14% Sodík 282 mg
38% Bílkoviny 21 g

Ravioli plněné uzeným lososem s koprovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstovinové obaly na přípravu raviol. Mouku se 2 vejci a špetkou soli vypracujeme ve vláčné těsto. Je-li hmota příliš tvrdá a drobí se, přidáme trochu vody. Z těsta vyválíme tenoučkou placku, kulatým tvořítkem o průměru 6 - 7 cm z ní vykrájíme 32 placiček.

2

Uzeného lososa pokrájíme na menší kousky, nasekáme 3 lžíce čerstvého nebo mraženého kopru, vymačkáme šťávu z půlky citronu a ušleháme 200 ml šlehačky.

3

Do mixeru vložíme lososové kousky, lžíci sekaného kopru, jeden bílek, 5 ml tekuté šlehačky, náplň do taštiček podle chuti přisolíme a dohladka umixujeme.

4

Na omáčku v kastrolku na rozehřátém másle 1 minutu smažíme lžíci mouky, přilijeme bílé víno a umícháme dohladka. Přidáme šlehanou smetanu s citrónovou šťávou, uvedeme do varu a omáčku vaříme do mírného zhoustnutí tak, aby se dala nalévat. Stáhneme z plotny, přidáme 2 lžíce sekaného kopru, osolíme, opepříme, promícháme a uložíme do tepla.

5

Na vál, posypaný škrobem, vyskládáme těstové placičky v řadách po čtyřech. Každou druhou placičku po okrajích potřeme bílkem, středy ostatních poklademe vždy 1 lžící náplně. Placičky s náplní přiklopíme prázdnými, okraje pevně přitiskneme, aby se nerozlepily.

6

Hotové ravioli vaříme v osolené vodě se lžící oleje 2 - 3 minuty, uvařené z hrnce vyndáme drátěnou sběračkou a rozdělíme na talíře.

7

Servírujeme je přelité připravenou omáčkou.

Poznámka

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept