Recept

Ledové kostky s citronovou šťávou a bazalkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 46488

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Citronová kůra
250 ml Citronová šťáva
5 polévková lžíce Cukr krupice
100 ml Limetková šťáva
500 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 132 kcal
Kilojoule 552kJ
6% Sacharidy 20 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 5 mg
1% Bílkoviny 0 g

Ledové kostky s citronovou šťávou a bazalkou postup přípravy receptu:

1

Nadrobno posekáme 2 lžíce bazalkových lístků, dále si připravíme 250 ml citronové šťávy, 100 ml šťávy limetkové a 1 lžíci nastrouhané citronové kůry.

2

V kastrolku při střední teplotě smícháme sladké bílé víno a krupicový cukr s bazalkou. Uvedeme do varu, za stálého míchání vaříme 3 minuty. Nálev přecedíme do tenkostěnné misky, necháme vychladit na pokojovou teplotu, přimícháme citronovou kůru, citronovou a limetkovou šťávu, dáme mrazit. Když se na okrajích misky začnou tvořit ledové krystalky, směs promícháme a krystaly rozdrtíme. Znovu pak částečně zamrazíme a rozmícháme.

3

Směs přelijeme do formy na ledové kostky a necháme úplně zmrazit.

4

Kostky jsou vhodnou vložkou do vermutu a nápojů on the rock.

Poznámka

Slouží k ochlazení nápojů. V době určené na přípravu není započítaná doba potřebná ke zmrazení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept