Jednoduchý recept

Vafle s ovocem a vanilkovým krémem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 46500

Ingredience

50 g Cukr třtinový
20 g Cukr vanilka
2 polévková lžíce Kakao
13 g Kypřicí prášek do pečiva
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
1 ks Vejce slepičí
Vanilkový krém
40 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
300 g Jahody zahradní
9 dl Mléko alpské plnotučné
40 g Pudinkový prášek - vanilkový

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 689 kcal
Kilojoule 2 883kJ
26% Sacharidy 92 g
39% Tuky 29 g
4% Sodík 82 mg
28% Bílkoviny 16 g

Vafle s ovocem a vanilkovým krémem postup přípravy receptu:

1

Vanilkový krém: 2,5 dl mléka smícháme s pudinkovým práškem, přidáme vanilkový a krupicový cukr. Další 2,5 dl mléka vylijeme do kastrůlku, přivedeme k varu, do vařícího mléka přilijeme připravené mléko s pudinkovým práškem a za stálého míchání uvaříme středně hustý a hladký krém, který stáhneme z ohně a necháme vychladnout.

2

Těsto: Do misky prosejeme mouku, kypřící prášek, přidáme vanilkový a třtinový cukr, kakao, rozklepneme vejce, přidáme dvě lžíce oleje, vlijeme 4 dl mléka a všechny suroviny vyšleháme na hladkou hmotu.

3

Vaflovou formu mírně potřeme olejem, rozpálíme, nalijeme dostatečné množství těsta, které opečeme na křupavou vafli. V pečení pokračujeme do skončení těsta a vafle udržujeme teplé.

4

Teplé vafle pokládáme podle porcí na talíře, polijeme vanilkovým krémem, každou porci ozdobíme jahodami a podáváme.

Poznámka

Takto připravené vafle podáváme teplé, jako předkrm nebo jako dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept