Recept

Hroznové víno se žloutkovou pěnou

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 46504

Ingredience

120 g Cukr krupice
40 g Cukr krystal
600 g Hroznové víno
120 g Kompot hruškový
2 polévková lžíce Martell cognac
6 ks Vaječný žloutek slepičí
160 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 920kJ
21% Sacharidy 74 g
16% Tuky 12 g
1% Sodík 29 mg
15% Bílkoviny 8 g

Hroznové víno se žloutkovou pěnou postup přípravy receptu:

1

Opláchnuté bílé i červené hroznové víno obereme a rozdělíme do misek, přidáme hrušky, které jsme slili, nechali okapat a nakrájeli na plátky. Každou porci posypeme krystalovým cukrem, zakapeme koňakem a necháme alespoň 2 hodiny uležet.

2

V mezičase nad párou ušleháme žloutky s vínem a cukrem do zhoustnutí, nevaříme. Pěnou přelijeme ovoce v miskách a teplé podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept