Lasagne s jehněčím masem a mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s jehněčím masem a mozzarellou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 46524 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Jehněčí maso mleté |
500 plátek | Lasagne |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mozzarella |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
900 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Šalvěj sušená |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Parmezán |
500 ml | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 122,8mg |
Draslík | 962,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jehněčí maso mleté, Olej stolní, Rajčata, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lasagne, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mozzarella, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šalvěj sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lasagne s jehněčím masem a mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a dosklovita ji osmahneme. K mrkvi přidáme mrkev a mleté maso, promícháme a dobře osmahneme. K opečenému masu přidáme šalvěj a loupaná rajčata, dochutíme solí a pepřem. Odstavíme z plotny. |
2 | Na jiné pánvi připravíme z másla a mouky jíšku, podlijeme ji vínem a krátce povaříme. Jíšku necháme zhoustnout, vmícháme mléko a osolíme. Předehřejeme troubu na 200 °C (horkovzdušnou troubu na 180 °C). |
3 | Omyjeme rajčata, vykrojíme zelené okolí slupek, rozkrojíme je napůl a rajčata nakrájíme na plátky. |
4 | Zapékací formu vymažeme olejem a vyložíme ji střídavě vrstvami omáčky, nevařenými plátky lasagní, mletým masem a nastrouhaným parmezánem. Vše přelijeme omáčkou, poklademe plátky rajčat a mozzarelly. Mísu vložíme na 40 minut do trouby a lasagne dozlatova zapečeme. Hotové těstoviny vyjemem z trouby, naporcujeme na talíře a podáváme. |