Tradiční italské lasagne - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tradiční italské lasagne
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 46526 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
0,5 hrst | Bazalka |
1 ks | Cibule |
200 g | Hovězí maso mleté |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
900 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Sýr Čedar |
500 g | Těstoviny Lasagne |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
200 g | Vepřové maso mleté |
500 ml | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 106g |
---|---|
Cholesterol | 161,6mg |
Draslík | 944,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Hovězí maso mleté, Olej stolní, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Čedar, Tymián sušený, Vepřové maso mleté, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tradiční italské lasagne postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli a dosklovita ji osmahneme. K cibuli přidáme mrkev a mleté maso, promícháme a dobře osmahneme. K masu přidáme tymián a rajčata, dochutíme solí a pepřem. Opečené maso odstavíme z plotny. |
2 | V pánvi z másla a mouky připravíme jíšku. Podlijeme ji vínem a krátce povaříme. Omáčku necháme zhoustnout, podlijeme mlékem a osolíme. Předehřejeme troubu na 200 °C (horkovzdušnou troubu na 180 °C). |
3 | Zapékací mísu vymažeme olejem a střídavě ji vyložíme vrstvou omáčky, nevařených plátků lasagní, směsí mletého masa a strouhaným sýrem. Poslední vrstva by měla být omáčka posypaná sýrem. Takto připravené lasagne vložíme na 40 minut do předehřáté trouby a zapečeme. Hotové těstoviny vyjmeme, naporcujeme na talíře a podáváme zdobené bazalkou. |