Recept

Tradiční italské lasagne

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46526

Ingredience

0,5 hrst Bazalka
1 ks Cibule
200 g Hovězí maso mleté
150 ml Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
900 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
300 g Sýr Čedar
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
500 g Těstoviny Lasagne
200 g Vepřové maso mleté
1,5 l Voda pitná
500 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,222 kcal
Kilojoule 5 114kJ
31% Sacharidy 112 g
181% Tuky 136 g
53% Sodík 1 g
101% Bílkoviny 57 g

Tradiční italské lasagne postup přípravy receptu:

1

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli a dosklovita ji osmahneme. K cibuli přidáme mrkev a mleté maso, promícháme a dobře osmahneme. K masu přidáme tymián a rajčata, dochutíme solí a pepřem. Opečené maso odstavíme z plotny.

2

V pánvi z másla a mouky připravíme jíšku. Podlijeme ji vínem a krátce povaříme. Omáčku necháme zhoustnout, podlijeme mlékem a osolíme. Předehřejeme troubu na 200 °C (horkovzdušnou troubu na 180 °C).

3

Zapékací mísu vymažeme olejem a střídavě ji vyložíme vrstvou omáčky, nevařených plátků lasagní, směsí mletého masa a strouhaným sýrem. Poslední vrstva by měla být omáčka posypaná sýrem. Takto připravené lasagne vložíme na 40 minut do předehřáté trouby a zapečeme. Hotové těstoviny vyjmeme, naporcujeme na talíře a podáváme zdobené bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept