Indický chléb s chilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indický chléb s chilli
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 46527 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
6 polévková lžíce | Koriandr mletý |
450 g | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Sůl |
1,8 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 241,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cukr krupice, Droždí sušené, Koriandr mletý, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Indický chléb s chilli postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný česnek a chilli papričku nakrájíme najemno. |
2 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme 2 lžíce oleje, jogurt, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím. |
3 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
4 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před koncem cyklu hnětení přidáme koriandr, nakrájený česnek a chilli papričku. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. |
5 | Těsto pak rozdělíme na 6 stejných dílů, každý vyválíme do tloušťky 5 mm a tvaru trojúhelníku, dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout 30 minut, dokud nemá dvojnásobný objem. |
6 | V pánvi rozpálíme olej a na něm vykynuté trojúhelníky smažíme z obou stran přibližně 3 minuty, dokud nemají zlatavou barvu. |
7 | Indický chléb podáváme teplý. |
Poznámka
Pokud máme k dispozici indický chléb studený, můžeme ho ohřát v rozehřáté troubě zabalený do alobalu.