Jednoduchý recept

Indický chléb s chilli

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 46527

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
4 polévková lžíce Jogurt bílý
6 polévková lžíce Koriandr mletý
450 g Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Sůl
1,8 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 276kJ
17% Sacharidy 61 g
4% Tuky 3 g
7% Sodík 142 mg
17% Bílkoviny 10 g

Indický chléb s chilli postup přípravy receptu:

1

Oloupaný česnek a chilli papričku nakrájíme najemno.

2

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme 2 lžíce oleje, jogurt, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před koncem cyklu hnětení přidáme koriandr, nakrájený česnek a chilli papričku. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.

5

Těsto pak rozdělíme na 6 stejných dílů, každý vyválíme do tloušťky 5 mm a tvaru trojúhelníku, dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout 30 minut, dokud nemá dvojnásobný objem.

6

V pánvi rozpálíme olej a na něm vykynuté trojúhelníky smažíme z obou stran přibližně 3 minuty, dokud nemají zlatavou barvu.

7

Indický chléb podáváme teplý.

Poznámka

Pokud máme k dispozici indický chléb studený, můžeme ho ohřát v rozehřáté troubě zabalený do alobalu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept