Jednoduchý recept

Pražma na niceský způsob

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 46531

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
1 ks Fenykl sladký - hlíza
3 polévková lžíce Olej olivový
12 ks Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
800 g Pražma
1 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 693 kcal
Kilojoule 2 900kJ
9% Sacharidy 33 g
63% Tuky 47 g
206% Sodík 4 g
78% Bílkoviny 44 g

Pražma na niceský způsob postup přípravy receptu:

1

V pánvi na 2 lžících rozehřátého oleje smažíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, nakrájený fenykl a rozetřený česnek 2-3 minuty za stálého míchání.

2

Usmaženou zeleninu rozložíme do zapékací mísy.

3

Očištěné a omyté pražmy na bocích nařízneme a ryby uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Položíme je na zeleninu v míse, posypeme černými olivami, nasekanou petrželkou, pokapeme citronovou šťávou a zbylým olejem. Mísu volně přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia na 20 minut.

4

Alobal odstraníme a pokrm pečeme ještě 10 minut. Při podávání ozdobíme dílky citronu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept