Pražma na niceský způsob

45 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
47 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
16 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi na 2 lžících rozehřátého oleje smažíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, nakrájený fenykl a rozetřený česnek 2-3 minuty za stálého míchání.
  • 2
    Usmaženou zeleninu rozložíme do zapékací mísy.
  • 3
    Očištěné a omyté pražmy na bocích nařízneme a ryby uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Položíme je na zeleninu v míse, posypeme černými olivami, nasekanou petrželkou, pokapeme citronovou šťávou a zbylým olejem. Mísu volně přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia na 20 minut.
  • 4
    Alobal odstraníme a pokrm pečeme ještě 10 minut. Při podávání ozdobíme dílky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.