Míchanice z hub - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Míchanice z hub
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46542 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Hlíva ústřičná |
250 g | Hříbky čerstvé |
250 g | Lišky čerstvé |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Šalotka |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 455,2mg |
Draslík | 919,2mg |
Vláknina | 882,5mg |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Šalotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Míchanice z hub postup přípravy receptu:
1 | Na polovině másla zpěníme nakrájené šalotky, přidáme houby, orestujeme, zalijeme vínem a polovinu vína necháme odvařit. Přidáme smetanu, sůl, pepř. Nakonec zašleháme žloutky a zbylé máslo. |
2 | Podáváme teplé. |