Kančí guláš s lečem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí guláš s lečem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 46545 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
4 stroužek | Česnek |
60 g | Chléb konzumní |
400 g | Cibule |
20 g | Houby sušené |
900 g | Kančí maso |
240 g | Lečo sterilované |
120 g | Olej slunečnicový |
20 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 714,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 8,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Kančí maso, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Houby sušené, Lečo sterilované, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kančí guláš s lečem postup přípravy receptu:
1 | Kančí přední maso zbavíme blan, nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, sušené houby umeleme na prášek, kůrku tvrdšího chleba nastrouháme, lečo ze sklenice scedíme. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přisypeme maso s cibulí, osmahneme, podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme a necháme vysmahnout na tuk. Posypeme mletou sladkou paprikou, podlijeme vodou a povaříme asi hodinu. Ochutíme česnekem, mletými houbami, přidáme lečo, podle chuti dosolíme, zahustíme strouhaným chlebem a dodusíme. |
3 | Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými bramborami. |