Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 300 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 280 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46546

Ingredience

300 g Celer bulvový
1 ks Cibule
100 ml Hovězí vývar základní
3 polévková lžíce Majoránka čerstvá
1 ks Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
50 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
800 g Vepřová líčka
150 ml Víno Marsala
300 ml Víno červené
4 stroužek Česnek
5 g Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 672 kcal
Kilojoule 2 810kJ
2% Sacharidy 8 g
133% Tuky 100 g
5% Sodík 99 mg
12% Bílkoviny 7 g

Česneková líčka postup přípravy receptu:

1

Olej rozpálíme v hrnci, přidáme osolená a opepřená vepřová líčka a opečeme je zprudka ze všech stran a poté vyndáme. Přidáme nakrájenou mrkev, cibuli, celer, orestujeme a přidáme rozetřený česnek. Zalijeme červeným vínem a Marsalou, přidáme rajčatový protlak a až se Marsala vyvaří, přidáme vepřová líčka. Zalijeme je vývarem a 4 hodiny dusíme.

2

Maso vyndáme a dáme stranou. Udržujeme stále teplé. Omáčku přecedíme, svaříme na potřebnou hustotu, zahustíme studeným máslem, přidáme majoránku a osolíme a opepříme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.

3

Podáváme teplé.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept