Česneková líčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 300 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česneková líčka
Celkový čas: | 300 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 280 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46546 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 ml | Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce | Majoránka čerstvá |
50 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
50 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
800 g | Vepřová líčka |
300 ml | Víno červené |
150 ml | Víno Marsala |
5 g | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 324,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Víno červené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majoránka čerstvá, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Protlak rajčatový, Víno Marsala, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vepřová líčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Česneková líčka postup přípravy receptu:
1 | Olej rozpálíme v hrnci, přidáme osolená a opepřená vepřová líčka a opečeme je zprudka ze všech stran a poté vyndáme. Přidáme nakrájenou mrkev, cibuli, celer, orestujeme a přidáme rozetřený česnek. Zalijeme červeným vínem a Marsalou, přidáme rajčatový protlak a až se Marsala vyvaří, přidáme vepřová líčka. Zalijeme je vývarem a 4 hodiny dusíme. |
2 | Maso vyndáme a dáme stranou. Udržujeme stále teplé. Omáčku přecedíme, svaříme na potřebnou hustotu, zahustíme studeným máslem, přidáme majoránku a osolíme a opepříme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme. |
3 | Podáváme teplé. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.