Jednoduchý recept

Chlebový šnek se smetanovo-skořicovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46551

Ingredience

100 g Cukr krupice
6 polévková lžíce Cukr třtinový
1,5 kávová lžička Droždí sušené
1,8 dl Mléko polotučné
450 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Muškátový oříšek
100 g Máslo čerstvé
100 g Rozinky tmavé
1 polévková lžíce Skořice mletá
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 919 kcal
Kilojoule 3 846kJ
42% Sacharidy 152 g
37% Tuky 28 g
8% Sodík 151 mg
33% Bílkoviny 19 g

Chlebový šnek se smetanovo-skořicovou náplní postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme jedno vejce, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami a vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.

4

Během programu připravíme náplň. V misce smícháme zakysanou smetanu, třtinový cukr, skořici, muškátový oříšek a rozinky. Jedno vejce rozšleháme na potření šneka.

5

Po ukončení programu "těsto" přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. Těsto pak vyválíme na placku o rozměrech přibližně 45 x 30 cm a potřeme smetanovou směsí tak, aby na okraji zůstal asi 2,5 cm široký pruh bez náplně.

6

Těsto po delší straně svineme a kraje přitiskneme k sobě.

7

Závin dáme na olejem mírně potřený plech spojem dolů, zavineme do podoby šneka, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemá dvakrát větší objem. Vykynutého šneka propíchneme dlouhou grilovací jehlou, aby se během pečení nerozvinul, a potřeme rozšlehaným vajíčkem.

8

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a šneka pečeme přibližně 30 minut, dokud nemá zlatavou barvu. Po upečení ho necháme pomalu vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept