Jednoduchý recept

Italské kuře

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 46561

Ingredience

20 g Kapary
700 g Kuřecí prsa
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
8 ks Olivy černé
2 g Pepř cayenský
2 g Pepř černý mletý
50 g Rajčata sušená sterilovaná
2 g Sůl
4 polévková lžíce Voda pitná
2 stroužek Česnek
700 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 660 kcal
Kilojoule 2 763kJ
8% Sacharidy 30 g
57% Tuky 43 g
153% Sodík 3 g
83% Bílkoviny 47 g

Italské kuře postup přípravy receptu:

1

Nejdříve namočíme na 10 minut do horké vody sušená rajčata. Mezitím nakrájíme na nudličky kuřecí maso bez kůže a kostí. Rajčata scedíme, nadrobno nakrájíme. Kuře i rajčata osolíme a opepříme.

2

V pánvi rozehřejeme olej a za častého obracení na něm restujeme asi 10 minut dozlatova kuřecí nudličky. Hotové je vyndáme z pánve a uchováváme teplé.

3

Do pánve nalijeme 3-4 lžíce vody, zamícháme a vše se krásně spojí s vysmaženou šťávou z kuřete. Přidáme připravená rajčata, rozčtvrcené pecek zbavené černé olivy, opláchnuté a okapané kapary, kuře, vše promícháme, dosolíme a dochutíme cayenským pepřem a ohříváme asi 3 minuty.

4

Ne ohřáté talíře položíme na másle podušený a česnekem ochucený špenát a na něj poklademe připravenou směs. Můžeme ozdobit měsíčkem citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept