Skořicové koblížky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skořicové koblížky
Skořicové koblížky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 46576 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1,5 kávová lžička | Droždí sušené |
50 g | Máslo čerstvé |
1,5 dl | Mléko polotučné |
450 g | Mouka pšeničná hladká |
2,5 dl | Olej olivový |
4 kávová lžička | Skořice mletá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 53,4mg |
Draslík | 25,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 49,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Skořicové koblížky postup přípravy receptu:
1 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme vejce, máslo, 2 lžíce krupicového cukru a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme 1 lžičkou skořice a droždím. |
2 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
3 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. |
4 | Z těsta vyválíme 7,5 mm silnou placku a z ní vykrajujeme kolečka o průměru 7,5 cm. Z jejich středu pak vykrojíme kolečko o průměru 3 cm. Kroužky dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme 30 minut kynout, dokud nemají dvakrát větší objem. |
5 | V misce smícháme 3 lžíce krupicového cukru a 3 lžičky mleté skořice. |
6 | V pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje a v něm kroužky smažíme přibližně 3 minuty. Během smažení je jednou otočíme. Usmažené vyjmeme, necháme okapat na papírovém savém ubrousku a obalíme v cukru se skořicí. Podáváme teplé. |
Poznámka
Skořicové koblížky se podávají teplé. Studené se dají ohřát vložením do středně vyhřáté trouby na 10 minut, případně na několik vteřin do mikrovlnné trouby.