Palačinky s tvarohem a jahodovým džemem s mochyní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinky s tvarohem a jahodovým džemem s mochyní
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 46583 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
40 ml | Citronová šťáva |
500 g | Cukr želírovací |
1 kg | Jahody zahradní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
600 g | Physalis (mochyně) |
1 hrst | Rozinky tmavé |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh jemný |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 200g |
---|---|
Cholesterol | 269,7mg |
Draslík | 604,3mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 202,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jahody zahradní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Physalis (mochyně), Rozinky tmavé, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Palačinky s tvarohem a jahodovým džemem s mochyní postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme palačinkové těsto z hladké mouky, mléka, vajec, přepuštěného másla a špetky soli. Vymícháme na hladké těsto a nejméně 20 minut necháme odležet. Před smažením těsto opět promícháme a na kousku másla, podle chuti, tvoříme tenčí nebo silnější palačinky. Polovinu hotové palačinky potřeme rozmíchaným tvarohem s rozinkami, druhou půlku natřeme jahodovým džemem s mochyní. |
2 | Jahodový džem s mochyní připravíme z opláchnutých, okapaných a očištěných jahod (zbavených stopek a kalichů). Jahody rozmixujeme s citronovou šťávou a vmícháme želírovací cukr 3plus1. Z kalichů mochyně vyjmeme bobule. Omyté a okapané bobule přepůlíme, přidáme k jahodám a nejméně 3 hodiny necháme odležet. |
3 | V hrnci, za občasného promíchání, přivedeme směs k varu a 4 minuty necháme probublat. Někdy je potřeba u této zavařeniny prodloužit dobu vaření o 1-2 minuty, proto je důležité udělat želírovací zkoušku. |
Poznámka
Želírovací zkouška – krátce před uplynutím doby vaření vyjmeme z vroucí zavařeniny vařečku a necháme horkou hmotu odkapat, pokud je poslední kapka tuhá bude tuhá i zavařenina.