Recept

Palačinky s tvarohem a jahodovým džemem s mochyní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 46583

Ingredience

40 ml Citronová šťáva
500 g Cukr želírovací
1 kg Jahody zahradní
250 ml Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
600 g Physalis (mochyně)
1 hrst Rozinky tmavé
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh jemný
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,406 kcal
Kilojoule 5 882kJ
68% Sacharidy 245 g
33% Tuky 24 g
8% Sodík 162 mg
62% Bílkoviny 35 g

Palačinky s tvarohem a jahodovým džemem s mochyní postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme palačinkové těsto z hladké mouky, mléka, vajec, přepuštěného másla a špetky soli. Vymícháme na hladké těsto a nejméně 20 minut necháme odležet. Před smažením těsto opět promícháme a na kousku másla, podle chuti, tvoříme tenčí nebo silnější palačinky. Polovinu hotové palačinky potřeme rozmíchaným tvarohem s rozinkami, druhou půlku natřeme jahodovým džemem s mochyní.

2

Jahodový džem s mochyní připravíme z opláchnutých, okapaných a očištěných jahod (zbavených stopek a kalichů). Jahody rozmixujeme s citronovou šťávou a vmícháme želírovací cukr 3plus1. Z kalichů mochyně vyjmeme bobule. Omyté a okapané bobule přepůlíme, přidáme k jahodám a nejméně 3 hodiny necháme odležet.

3

V hrnci, za občasného promíchání, přivedeme směs k varu a 4 minuty necháme probublat. Někdy je potřeba u této zavařeniny prodloužit dobu vaření o 1-2 minuty, proto je důležité udělat želírovací zkoušku.

Poznámka

Želírovací zkouška – krátce před uplynutím doby vaření vyjmeme z vroucí zavařeniny vařečku a necháme horkou hmotu odkapat, pokud je poslední kapka tuhá bude tuhá i zavařenina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept