Jednoduchý recept

Italský chléb s náplní morrarelly a pečené zeleniny

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Italský chléb s náplní morrarelly a pečené zeleniny 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46589

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí sušené
75 ml Mléko polotučné
575 g Mouka pšeničná hladká
150 g Mozzarella
4 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 932kJ
22% Sacharidy 78 g
13% Tuky 10 g
7% Sodík 133 mg
28% Bílkoviny 16 g

Italský chléb s náplní morrarelly a pečené zeleniny postup přípravy receptu:

1

V hrnku přivedeme mléko až téměř k bodu varu a pak ho zchladíme. Ve velké míse smícháme 125 g mouky s 1 lžičkou droždí, zalijeme vlažným mlékem, přidáme 1 lžičku cukru a důkladně promícháme. Směs může být hrudkovitá. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě alespoň 12 hodin.

2

Pak připravíme těsto v domácí pekárně. Do pečící nádoby nalijeme kvásek a 2 dl vody, přidáme 2 lžíce oleje a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme lžičkou droždí.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.

5

V průběhu programu připravíme náplň ze zeleniny.

6

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Papriku omyjeme, podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na jemno. Oloupaný česnek nadrobno nasekáme. Sýr nakrájíme na malé kostičky.

7

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Plech na pečení lehce pomažeme olejem a rozložíme na něj nakrájenou cibuli a papriku, pokapeme olejem a posypeme česnekem. Pečeme asi 30 minut, až zelenina změkne.

8

Po ukončení programu "těsto" domácí pekárnu vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.

9

Potom z těsta vyválíme placku o velikosti přibližně 45 x 30 cm, na dvě třetiny plochy dáme opečenou zeleninu s česnekem, necháme 5 cm široké prázdné okraje. Volné části těsta přendáme přes zeleninu a konce dobře přimáčkneme - vznikne koláč se zvýšenými okraji.

10

Těsto se zeleninou přendáme na mírně olejem vymazaný plech a necháme na teplém místě kynout, dokud nemá dvojnásobný objem. Vykynutý posypeme nakrájeným sýrem.

11

Pečeme přibližně 25 až 30 minut v troubě, předehřáté na 220 stupňů Celsia, až má zlatavou barvu.

12

Podáváme teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept