Recept

Dušená růžičková kapusta se slaninou

  • Belgie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Dušená růžičková kapusta se slaninou 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 46590

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Kapusta růžičková
80 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 520kJ
4% Sacharidy 13 g
38% Tuky 29 g
16% Sodík 314 mg
21% Bílkoviny 12 g

Dušená růžičková kapusta se slaninou postup přípravy receptu:

1

Kapustičky očistíme, spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky, petrželovou nať jemně nasekáme.

2

Na másle zpěníme slaninu, přidáme okapané kapustičky, osolíme, opepříme, podlijeme a dusíme.

3

Před podáváním vmícháme petrželovou nať a citronovou šťávu.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Dušená růžičková kapusta se slaninou
Moc dobrá růžičková kapusta, podávala jsem ji s krkovičkou na barevném pepři a vařenými bramborami ve slupce.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept