Jednoduchý recept

Madeira chlebíček s mandlovou příchutí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46592

Ingredience

175 g Cukr třtinový
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
110 g Mandle
150 g Mouka pšeničná hladká
175 g Máslo čerstvé
3 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 360kJ
15% Sacharidy 52 g
48% Tuky 36 g
2% Sodík 50 mg
19% Bílkoviny 10 g

Madeira chlebíček s mandlovou příchutí postup přípravy receptu:

1

Mandle spaříme a oloupeme. Větší část - 100 g - mandlí umeleme, zbývající nakrájíme na plátky a ty osmahneme na suché rozpálené pánvi.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní likér, přidáme vejce, vanilkový cukr, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, mleté mandle a prášek do pečiva.

3

Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.

4

Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme do těsta ručně v míse a pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.

5

Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu a pak už dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá.

6

Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

7

V misce rozmícháme práškový cukr s vodou, touto polevou povrch chlebíčku potřeme a na ni nasypeme plátky opražených mandlí.

Poznámka

Amaretto likér dodá chlebíčku extra mandlovou příchuť. Místo likéru můžeme použít i směs 2 lžic mléka a lžičky mandlové esence.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept