Jemný makový chlebíček

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
27 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
125 mg
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní citronovou šťávu, přidáme vejce, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, prášek do pečiva a mák.
  • 2
    Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
  • 3
    Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme do těsta ručně v míse a pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
  • 4
    Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu a pak už dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá.
  • 5
    Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.